A Tilos Maraton a Tilos Rádió legnagyobb éves adománygyűjtő fesztiválja.

Június 8 és 16 között a Dürer Kertben:
ingyenes koncertek, tombola, bogrács és egyéb programok. Gyere el és/vagy támogass minket, hogy folytathassuk a rádiózást.

Programfüzet

A lapozható nyomdai programfüzet online nézegethető itt

Facebook event

Keresd a facebookon a kapcsolódó eseményeket, amik a részletes programot is tartalmazzák. A maraton teljes programját a facebookon itt találod.

Mobil alkalmazás

A Tilos Rádió alkalmazás Android és WindowsPhone telefonokra. Keresd a Tilos alkalmazást az alkalmazásboltokban.

Ahogy már sok éve, idén is indul a TILOS MARATON, a Tilos Rádió adománygyűjtő rendezvénye, amely baráti,
családias légkörben mára az ország legnagyobb ingyenes kulturális fesztiválja lett.
Ezúttal is a Dürer Kert ad otthont az eseménynek kilenc napon át, 2018. június 8-tól egészen 17-ig.

Tilos-adománypult, rengeteg program immár 8 helyszínen. Koncertek a kerti színpadon valamint a három koncertteremben,
DJ-k, partik, szabad tűzön, bográcsokban készült ételek, tematikus napok (bemelegítő nap, pszichedelikus nap, családi-gyereknap, népzenei és roma nap, jazz nap, reggae nap, bringás-punk nap,
eklektikus nap, Kultiplex emléknap), Tilos - Caravan stúdió, TOMBOLA!

június 8., péntek: WARMNAP

Hihetetlen, de összeállt minden. A tűzrakó helyek tüzelővel, bográcsokkal teltek meg, ezer féle dolog megvásárlásával és leszállításával hónapokra elegendő egzotikus étel alapanyagot halmoztunk fel. A polcainkkal, új pólókkal és régi pólókkal és rengeteg egyéb kiegészítővel felkészült az adománypult a rohamra. A színpadtechnika stand by üzemmódban, molinók a helyükön, Pistix (Best Audio Technica) és a Dürer vezetői figyelték a hangbeállást, majd annyit fűztek hozzá: „ez a woodstocki fesztiválon is elmenne”.

Végül az adománygyűjtés összeállt és elindult a nap: este 9-10 óra felé már telt ház volt a Dürer kertben. Óriási hangulat, rengeteg ismerős arc, kiváló koncertek és aztán eljött a tombola ideje ahol Fecó megint elvarázsolta az embereket. Éjfél előtt elkezdett esni az eső, de addigra a 3 koncert teremben szétoszlottak az emberek. Gyakorlatilag telt házas volt a csaknekedkislány koncertje.

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Basa, Batyó, Bíró Adri, Csetényi Lilla, Dósa Marci, Faragó Péter, Fazekas Ferenc, Fülöp Viktória, Kovács Erik, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Oroszi Iván, Pálos György, Pónus Fanni, Rákosi Judit, Schtrausz Ági, Soós Sári, Szikra Judit, Szobakutya, Tóth Ági, Vancsai Lilla munkáját! Óriásit alakítottatok!

Külön köszönet Virág apukának, Kovács apukának és Lajosnak a fantasztikus transzportot, Strange két lerobbant veterán autóval megküzdve intézte a bonyolult bogrács ügyeket.

Dósa Marci és Bazsi összerakták az első rádióadáshoz szükséges műszaki alapokat és a helyi stúdiónk aka Karaván megkezdhette működését: reméljük, hallgatjátok az adást világszerte!

Van abban valami utánozhatatlanul jó érzés, amikor a Dürer kerten hosszú percek alatt tudod csak átverekedni magad és csupa jókedvű klassz ember kavarog körülötted mindenhol.
Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.050.000 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
19:30 Nunki Bay Starship 21:00 Grabanc 22:00 Tombola
Koncert Terem
22:30 Csaknekedkislány 00:00 Popdavec, Vida Vera & Vida Tóni
Kis Terem
20:30 Abigél 21:30 (halál;orgazmus) 22:30 Airbag: Longman, Direct 02:00 DZSUNGEL KÖNYVE: DJ Ren, Mentalien
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
20:00 Cökxpôn archiv set by Dj Papa 22:30 Garpo Dj set 01:00 Trojka + (Papa, Alagi, Ohmikron, ToMa) live
Kerti DJ
16:00 HI-FI Budapest: Solid, LaFuente, Cooper 22:30 Minek 00:30 Minich 02:30 Yinna
Rádióműsorok a Karavánból
16:30 Civilizáció 18:45 PolKult 19:30 Mese + hírek 20:00 PolKult 21:00 Grabanc koncert közvetítés
Bogrács
Haza és Haladás/Pergő Képek/Planet ERROR: Még több chilit az óvodákba! Sinkó Bori: Keralai kesudiós édesburi curry (vega)
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 9., szombat: PSZICHEDELIKUS NAP

Az időjárás egyértelműen megpróbál beszállni maraton szervezőnek. Kriz például egész nap csak radar térképeket nézegetett és szél irányokat mutogatott, aztán, hogy egyszerűbb legyen az élet, Ági bevásárló autójából folyik el a hűtővíz. De azért ez a nap is valahogy összejött és hogy mi volt 00:00 körül azt nehéz leírni.

A Dürer kertben egyáltalán nem lehetett közlekedni, totál teltház volt a korai koncerten a nagyteremben. Dugó volt a folyosón, a lépcsőkön, a kertben kerítéstől falig mindenhol. És persze a kaják se voltak utolsók. Bár a harcsapaprikás körül adódtak problémák, de hát ez mindig így megy. A harcsapaprikás egy bonyolult dolog. A japán zenei műsor vezetője, Case barátaival csinált nagyon finom vega Rament. A zenekarok általában ebből ettek. Az adomány pult is nagyot ment!

A tombola fergeteges volt, a világ legjobb kemping bringáját lehetett megnyerni.

Megjött a televízió, ami Kákonyi Tibor adománya és Szabi vágya volt, hogy a Tilos Támogatói Tagkártyát és az új Tilos Windows Alkalmazást jobban bemutathassuk. Mindannyian nagyon elfáradtunk a végére de 3:30 kor még telt tele volt a kert.

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Batyó, Bíró Adri, Case, Dósa Marci, Fülöp Viktória, Kissg, Kovács Erik, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Molnár Gergely, Oroszi Iván, Rákosi Judit, Schtrausz Ági, Soós Sári, Szikra Judit, Szobakutya, Tóth Ági, Tóth Gyula, Zagyvai Dóri, Vancsai Lilla munkáját!
Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.564.000 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
19:30 Substancë 21:00 Deley 22:00 Tombola
Koncert Terem
22:30 Korai Trancemission 00:00 Adam Salman 02:00 Aurafood
Kis Terem
20:30 TransNomad 21:30 Earth Jam 22:30 Euphonic Moments: OhmikRon (Tilos), Ferenc Szanati (Tilos), Nu Clear (Deepin' Session)
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
20:00 Cökxpôn archiv set by Dj Papa 23:00 Tri Gatu (kortárs indiai tánc) 23:30 TSB (Radiozora.fm) 01:30 Traum Atlas live act (Para Halu) 03:00 Dr Earth (Forestdelic Records)
Kerti DJ
22:30 Dj Sanyi 00:30 Vedat Akdag 02:00 Interflug 03:30 Marco Cadena
Rádióműsorok a Karavánból
16:00: Estudio Calle (Gabriel Dubuc)< 17:30: Cökxpon speciál (Papaákos) 18:30: Délibáb speciál (Ádám-sanyi) Utána: koncert közvetítés a kertből
Bogrács
Tordas Rádió DreamTeam bemutatja: A Legendás Harcsapaprikás (1993, remake) Nippon Grove: Vegán Ramen
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 10., vasárnap: CSALÁDI ÉS GYEREKNAP

A gyereknek lenni az mindig varázslatos. Például mindig süt a nap, másrészt ilyenkor az egész kertet Dürer-kert egy kicsit olyan mint valami giccses amerikai filmben. Persze jó értelemben! Mindenhol történik valami érdekesség: színesség, labdáznak a gyerekek, tollasoznak, szaladgálnak, megállnak kézimunkázni, vagy kreatív játékokat, zsonglőrködést tanulnak. Lehet agyagozni, eszkimó árnyjátékot, vagy indiai mesejátékos nézni (Soup Színház). Sőt van egy saját kis mesemondó stúdiójuk! Klassz pólókat lehet kapni az adománypultnál. Ehetnek vajas lekváros kalácsot meg finom gyümölcs és egészséges italok várják őket, valamint sok vidám szülő mindenfelé, akik örömmel beszállnak játszani is. Közben kellemes zenék szólnak a színpadról… Szóval nagyon, de nagyon jó.

A többi nappal ellentétben, amikor este 7-8 óra felé kezd igazán megtelni a Dürer, ilyenkor fordítva történik 7-8 óra felé kezd szép lassan kiürülni a kert és már csak a felnőttek maradnak. Viszont akkor is nagyon jó zenéket és olyan fantasztikus dolgokat lehetett hallani, ami ritkaság Budapesten. Többek között a Bartók Gyuri által vezetett 28 fős zenekar Room 041-ben egy egészen fantasztikus kortárs zenei művet adott elő. Bár egy picikét beszűrődött a kerti zene hangja, ami bár minket nézőket egyáltalán nem zavart, de még így is nagyon emlékezetes produkció volt. Hasonló kiváló zene szólt a kertben is, úgyhogy nagyon sajnálhatja, aki vasárnap este nem a Dürert választotta!

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Batyó, Bianka Lopkovitz, Csetényi Lilla, Dósa Marci, Fülöp Viktória, Kissg, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Lakatos Pali, Oroszi Iván, Pánczél Laci, Rákosi Judit, Schtrausz Ági, Soós Krisztina, Szakács Zoltán, Szikra Judit, Tóth Ági, Tóth Szabi, Vancsai Lilla munkáját!

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.689.500 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
14:30 Piros Hetes Zenekar 15:30 Jack a kábel 17:30 Romano Glaszo 18:30 Tombola
Kis Terem
14:00 Bábszínházak 15:30 Ápoló bábszínháza 16:15 Ráma és Szíta - a Soup társulat bábelőadása - élőzenei kíséret: Tóth Szabolcs (szitár) és Ruzics Csilla (gitár) 20:00 NoWave est
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
14:00 Társasjáték Játszóház 20:00 Bartók Gyö - Terry Riley: In C - előadják rengetegen
Kerti DJ
Cue Tew-Lee
Rádióműsorok a Karavánból
16:00-23:00 élő bejelentkezés a helyszínről: Alma a pályától (Golyós), Szexakció Hírcsoport (Andris) Utána: koncert közvetítés a kertből
Bogrács
Hírszerkesztők ovis menüje: Pillangók szabad röpte két tételben (vega) Teszt és Lélek: Baszk Hurkáspofa
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 11., hétfő: NÉPZENE ÉS ROMA NAP

Hétfőn este és aggódva nézegettük az időjárás jelentést és a radar képeket, de megint szerencsénk volt, mert elkerült minket a vihar és az eső. Ez is nagyszerű hangulatú, nagyon jó kaják estje lett, bár este volt egy kis trauma, mert a színpadra igyekvő Cimbaliband együttesnek kettétört nagybőgője, úgyhogy egy hosszú órán keresztül rohangál telefonált mindenki, hogy honnan lehetne egy másik bőgőt szerezni. A legelső elérhető is 20 kilométerre volt a helyszíntől, úgyhogy végül az előző zenekar basszusgitárját használták. A bőgős elmondása szerint ő nem tud basszusgitáron játszani, de gyakorolt 10-15 percet és utána színpadra léptek. Tökéletes volt!

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Basa, Batyó, Csetényi Lilla, Fülöp Viktória, Kissg, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Oroszi Iván, Pónus Fanni, Rákosi Judit, Schtrausz Ági, Seidel Nóra, Szikra Judit, Szobakutya, Tihanyi Károly, Tóth Gyula, Zagyvai Dóri, Vancsai Lilla munkáját!

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.032.777 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
18:00 Nikola Parov és Herczku Ágnes 19:30 Dzsinnkaladzsi 21:00 Jóanépi 22:00 Tombola
Koncert Terem
22:30 CimbaliBand
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
20:30 Meybahar 23:30 Dj Secondface 00:30 Dj Nairobi
Kerti DJ
16:00 CDj Cue-Tew Lee 22:30 Ordiman, Nafta
Rádióműsorok a Karavánból
16:00-23:00 Szőnyeg alól Utána: koncert közvetítés a kertből
Bogrács
Szőnyeg Alól: Palócleves LeCsó ala Popdavec
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 12., kedd: JAZZ NAP

A hagyományainkhoz híven az időjárás volt a fő rendezője a napnak és pont amikor a kert szépen kezdett megtenni, jöttek a hírek, hogy Ferihegyen már piros riasztás van… vagy vörös riasztás… nem tudom hogy kell mondani. De a lényeg, hogy alig van egy pár perc és leszakad az ég. Ágoston Béláék zenéltek épp, úgyhogy pont Bélát kértük meg, hogy két szám között a színpadon keresztül, a többiek a többi zenekarnak a dolgait bevihessük a nagyterem. így is történt és a pakolás után a nagyteremben folytatódott a műsor. Nagyon kedvesen jöttünk ki kavarodásból, ugyanis a The Best Bad Trip és a Bujdosó Trió óriásit mentek a nagyteremben. Úgy tűnik, hogy jót tett a nagyterem, mint az intimebb mint a kerti szinpad. A kertben Tomanek DJ-zett fantasztikusan. Közben az összes kaja elfogyott. Minden nap kicsit aggódva nézünk az égre, hogy kezdődik az egész cirkusz elölről…

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Basa, Batyó, Fülöp Viktória, Kissg, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Oroszi Iván, Pónus Fanni, Proics Lilla, Rákosi Judit, Schtrausz Ági, Sebestyén Dóri, Szikra Judit, Szobakutya, Vancsai Lilla, Zagyvai Dóri munkáját!

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.464.308 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
18:30 Knutdut Men 19:45 The Best Bad Trip 21:00 BUJDOSÓ TRIÓ 22:00 Tombola
Kis Terem
20:30 Peter Problem 21:30 Kinetic Erotic 22:30 Gentry Sultan
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
20:00 Cökxpôn archiv set by Dj Papa 22:30 Blue Planet Retreat live act 00:30 garden State live act
VAD ART Kiállítás
Random Painting: Hódosi József Tamás Workshop: Life Drawing Workshop 16:00 Body Paint: Vancsai Lilla 22:30 Jam a kertben: VAD#
Kerti DJ
16:00 Köyök, Dj Kolbász 02:00 Tomanek, Shuriken, Johnny Drama
Rádióműsorok a Karavánból
16:00-23:00 élő bejelentkezés a helyszínről! Utána: koncert közvetítés a kertből
Bogrács
Korhely Harcsahalászlé Bádogdob módra Helyettes Reggeli: Tóti Knédli (vega)
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 13., szerda: REGGAE NAP

Lehet, hogy csak mi keltjük a Reggae-nap mítoszát, és ez is csak egy “szokásos” Maraton-nap, de végül is mindegy, a szerda mindenféle szempontból nagyot teljesített.

Az elmaradhatatlan tradícióként színpadra lépő LB 27 koncertjét megelőzően, egy rövid konzílium után úgy döntöttünk, hogy nem lesz eső, és… jól tettük, mert bár mindvégig nyomasztó, sötét felhők asszisztáltak a programhoz, de a végére kiderült, hogy ők is csak Miksát hallgatták.

Lemaradtak viszont Giras-ék nagyszerű koncertjéről (ui. az a nagyteremben volt), cserébe Gumilap Matyiék rendesen megtolták a Dub-Phase hangfalakat... jött is egy lakó a Dózsa György útról, megnézni, mi a fenétől mozog otthon a csillár.

Ezen az estén minden sikerült, a bográcsokban iszonyú finom dolgok készültek, nagy sikerrel debütált a Tilos-tücsök-kaja, Magyarország első közösségi rovarirtása (!!!) projekt, az adománypult és a csodálatos Tilos önkéntesek, pedig valószínűleg Maraton-csúcsot döntöttek.

Az eső távoltartásáért önkéntesünk, Kovács Laci volt felelős, és nagyszerűen helyt állt, köszönjük!

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Basa, Batyó, Bene Lili, Fülöp Viktória, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Molnár Gergely, Molnár Réka, Oroszi Iván, Pónus Fanni, Proics Lilla, Rákosi Judit, Renocs, Schtrausz Ági, Szikra Judit, Szobakutya, Vancsai Lilla munkáját!

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.793.000 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
19:30 Ska Tunes 21:00 Ladánybene 27 zenekar 22:00 Tombola
Koncert Terem
22:30 G Ras & The Fyah Rebels
Kis Terem
21:00 DUB PHASE: Confused b2b Kong, Gumilap, Malz, LN // SO, Mc Fedora, Mc Fayabolo
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
20:00 Cökxpôn archiv set by Dj Papa 22:30 HabooDubz 00:30 Solomon / Zol (dj / live act) 01:30 Krisz Deák (Dj - Live act)
Kerti DJ
16:00 Dr Analog, Lee n'gum 22:30 Áfonya, Chi Korea, Krama, Mr Skunk
Rádióműsorok a Karavánból
17:30 Szappanopera helyett 18:30 Orosz műsor 19:30 koncert közvetítés a kertből
Bogrács
3. utas: Négy Ízű Tücsök vöröslencse-ágyon Szex-Akció Hírcsoport: Káposztáskondér Creole by Kolorlokál (vega)
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 14., csütörtök: BRINGA + PUNK NAP


Dél-Kaliforniában sohasem esik az eső. A Tilos Maraton bringa napján mindig. Illetve most csak egy kicsit esett és a fontosabb eseményeknél megkegyelmezett nekünk. Nagyon megérte kijönni a bringa napra! Buppa vezette végig az egész napot és olyan fergeteges hip-hop show-t varázsolt az egész napból, a Goldsprint-ből, meg a tombolából, hogy a szemünk, szájunk elállt. A Puszi együttes sok órán keresztül a színpadon. Ők izzították be az embereket, majd emelték a hangulatot a Sprint bringa versenyeken és utána még adtak egy két órás koncertet!

A tombola ezúttal kiegészült egy fantasztikus kvíz show-val amelynek a főnyereménye egy csodálatos KTM kerékpár volt, amire aztán még licitálni is kellett és úgy tűnik, hogy 77.777 Ft-ért (!) forintért kelt el! Közben a nagyteremben és a kis teremben elképesztő zenék mentek. A Kisteremben a punk mennybe ment, a Nagyteremben pedig a Tudósok hasítottak. Őket háromszor hívták vissza a színpadra. A végén már az öltözőben vetkőztek, de amikor nem hagyott alább az őrjöngő taps, mégis visszamenetek játszani. Az egész este csodás hangulatú volt. Általában az ételekről nem tudok beszámolni, mert nem nincs hozzá affinitásom, de ez alkalommal a kései brassói egészen kiválóan sikerült!

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Batyó, Bene Lili, Case, Faragó Péter, Fülöp Viktória, Kissg, Kovács Erik, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Molnár Réka, Oroszi Iván, Proics Lilla, Rákosi Judit, Schtrausz Ági, Sebestyén Dóri, Soós Sári, Szikra Judit, Tanka István, Vancsai Lilla munkáját!

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.444.000 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
18:00 Goldsprint 20:30 Mutáns Bringa Szépségverseny 20:30 Puszi Együttes 22:00 Tombola
Koncert Terem
22:30 Tudósok
Kis Terem
20:00 Dep'art zenekar 21:00 Lopunk zenekar 22:30 Flash zenekar 23:30 TILOS MASSIVE: Sematic4, Samulkow, Naut83, Nixon, Kalmarow
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
20:00 Cökxpôn archiv set by Dj Papa 18:00 T-Bali/Rosinflux live act 00:00 LivingTotem live act 01:00 Maks live act
Kerti DJ
16:00 Dr Analog, Lee n'gum 22:30 Áfonya, Chi Korea, Krama, Mr Skunk
Rádióműsorok a Karavánból
16:00-23:00 élő bejelentkezés a helyszínről! Utána: koncert közvetítés a kertből
VAD ART Kiállítás
Random Painting: Peck Arnold Workshop: Life Drawing workshop 22:30 Burlesque Show: Lou De Budoir
Bogrács
Nemzeti Felkelés: Curry Mutton
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 15., péntek: EKLEKTIK NAP


A fényképeszkedést Hektornak köszönhettük, aki ismét, és immár sokadszor valóságos fotóstúdiót rakott össze. A nap programja nevéhez méltóan gazdag volt, nehéz kiemelni közülük egyet-kettőt, de az tény, hogy a DLRM, Bohemian Betyars koncert nagyon ott volt, és dugig volt a kisterem is a Goaszendvics alatt.

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Basa, Batyó, Faragó Péter, Fülöp Viktória, Gergely Róbert, Kissg, Kovács Erik, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Oroszi Iván, Proics Lilla, Rákosi Judit, Renocs, Schtrausz Ági, Seidel Nóra, Szikra Judit, Szobakutya, Tanka István, Tóth Ági, Vancsai Lilla, Zagyvai Dóri munkáját!

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.578.018 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
19:30 Muzsik és Volkova 21:00 Dudellow 22:00 Tombola
Koncert Terem
18:00 DLRM 19:00 Bohemian Betyars 19:00 Popavec, Vida Vera
Kis Terem
20:30 No Eves 21:30 METEO 22:30 Goaszendvics: Azaki, Vektor
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
21:00 Fleet goes North 23:00 Királyi Papság live act 00:00 ANEZ live act 01:00 Chili Team dj's: Sto.Fan, Scorza
Kerti DJ
16:00 Budapest Eklektik - warmup set 22:30 Waxman, Gaulamin, Nizar
VAD ART Kiállítás:
Random Painting: Solymos Péter Kollázs workshop: Gulácsy Vivianne Performance/Theater: Check My Ass Baby, Törvényenkívülíek: Western Theater 16:00-18:00 Body Painting: Vancsai Lilla
Rádióműsorok a Karavánból
Budapest Eklektik Utána: koncert közvetítés a kertből
Bogrács
Csonkamagyarország: Birkapörkölt 13-as jászkun huszár módra Goaszendvics: Paprikáskrumpli
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!
június 16., szombat: KULTIPLEX EMLÉKNAP


Szombatról vasárnapra virradó hajnalban ért véget a Tilos Maraton, a június 8. óta tartó, közösségi, adománygyűjtő összejövetel a Dürer kertben. Tegyük hozzá, hogy a Medárd-napi kiadós eső, és a fenyegető előrejelzések ellenére, úgy tűnik, hogy az égiek a Dürer kertet kilenc napra kivették az eláztatandó területek listájából. Köszönjük, ez igazán rendes dolog volt!

A szombat délelőtti focimeccs színvonala ugyan állítólag nem közelítette meg a világbajnokság szintjét, ám a résztvevők nagyszerűen szórakoztak. A műsorkészítők a hallgatók ellen még tisztességesen helytálltak, mindössze 6 gólt kaptak 4 ellenében, viszont a hallgatók-műsorkészítők vegyes csapat már súlyos vereséget szenvedett a Menedék alapítvány által szervezett, és természetesen menekültekből álló csapatától, akik 13 gólt rúgtak.

A Tilos Maraton befejező, kilencedik napján az esemény adózott a pont tíz éve értelmetlenül eldózerolt, legendás közösségi tér, a Kultiplex emlékének. Az egykori Kinizsi mozi, majd Blue Box Artmozi helyén létesült „Kulti” majd egy évtizeden át volt a Tilos Rádió otthona, s jelenlétével, szerethető közegével, koncertjeivel, vetítéseivel, rendezvényeivel a város egyik kulturális gyújtópontja lett. A helyszíni rádióműsorban Dávidfecó és Papó idézték fel azokat az időket.

Az utolsó napi bogrács a hallgatók és a csetesek főztje volt.

A helyszín elbontása és a hazapakolás vasárnap délelőttől másfél napig tartott, de még nagyjából egy hét kell, mire a Mária utcában is helyreáll az eredeti állapot. Az adománymutató naponta tovább és tovább nyújtózkodik az eddig sosem tapasztalt vörös tartományban: az időközben érkezett banki utalásokat is beleszámítva már a 15 millióhoz közelít. A reményeinket is felülmúló eredmény miatt, át is kellett szerkeszteni a tilos.hu oldal tetején követhető adománymutatót. Ugyancsak a honlapon olvasható a rengeteg munkát végző önkéntesek neve is. Az Én és a műsorkészítőm fotózás képeit megtaláljátok a facebookon, lehet lájkolgatni, matricázni, tag-elni - ezek is, mind közösségi jótétemények, a rengeteg más mellett.

A napi beszámolókban méltatlanul keveset említettük a mindvégig szenzációs Room 041-et, akik végül is kilencnapos pszichedelikus produkciót nyomtak, nagyon ütős design és a Kiégő Izzók szuper vizuál-technikájának támogatásával.

Kevesebbet esett szó a tombolákról is, talán épp azért, mert annyira részévé vált a Maratonoknak, hogy szinte már természetes. Az előre nyomtatott tombolajegyek szinte mindennap elfogytak, és a nyeremény ajándékok köre igen gazdag volt. Idén ráadásul már négy ember osztotta föl egymás között a tombolák levezetését.

Essen még néhány szó a VadArt összművészeti kezdeményezésről, akik a teljes Maraton alatt velünk voltak, és kellemes kulturális hátteret adtak a Dürer kert eseményeinek.

Köszönjük az önkéntesek: Azaki, Batyó, Bianca, Case, Fazekas Ferenc, Fülöp Viktória, Gergely Róbert, Kissg, Kovács Erik, Kováts Virág, Közmunkás, Kriz Eklics, Oroszi Iván, Rákosi Judit, Schtrausz Ági, Seidel Nóra, Szikra Judit, Szobakutya, Tanka István, Vancsai Lilla, Zagyvai Dóri munkáját!

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amiből ezen a napon 1.421.169 Ft gyűlt össze!
Kerti Színpad
19:30 Krizso 21:00 Changing Grey 22:00 Tombola
Koncert Terem
22:30 PASO Dj set & KRSA Mc 00:30 Gimmeshot Crew 02:30 Rewind
Kis Terem
18.00 Szex és sugárzás (Sex and broadcast) - dokumentumfilm, magyar felirattal a földkerekség legrégebbi közösségi rádiójáról: WFMU - (New Jersey, USA) 21:30 Hippikiller 23:00 Kösz Vitya Zenekar 00:00 FELKELŐK: Szefi, Maximiliam Sinclair, Zovek
ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone:
21:00 Presense Live Act 23:00 Amygdala live act 00:30 Tangram live act 01:30 Ficture live act 02:30 Nameless City live act
Kerti DJ
18:00 Budapest Eklektik - warmup set 19:00 Waxman, Gaulamin, Nizar
VAD ART Kiállítás:
16:00 Random Painting: Vágó Rita
16:00 Felkelők: Tim Deeper, Llkrndsz, Zovek, Maximilian Sinclair
16:00-23:00 Papó Kultiplex 100 előadás (felvételről)! Utána: koncert közvetítés a kertből
Bogrács
Hallgatók: Választások után kifordult marhabendő Csetesek: Cajun Jambalaja
KÖSZÖNJÜK A FELLÉPŐKNEK, HOGY ÖNZETLENÜL SEGÍTIK A TILOS RÁDIÓ TÖREKVÉSEIT ÉS MŰKÖDÉSÉT!

Same in english

Tilos Radio is a non-profit, community radio station that has been broadcasting to Budapest for nearly 24 years and is one of the biggest radio stations in Budapest. Our shows are made by volunteers and the radio is run as a non-profit civil foundation. Our main fundraising event each year is the 9 days long Marathon.
During the Marathon live on-the-spot radio broadcasts will be made, including our audience, throughout the day. In the evenings between 19h & 22h there will be free concerts, with DJs playing before and after – and every day there will be an open kitchen hosted by the hosts of some of the shows.
8th JUNE: WARMUP DAY
9th JUNE: PSYCHEDELIC DAY
10th JUNE: FAMILY AND CHILDRENS DAY
11th JUNE: FOLK AND GIPSY DAY
12th JUNE: JAZZ DAY
13th JUNE: REGGAE DAY
14th JUNE: BICYCLE + PUNK DAY
15th JUNE: ECLECTIC DAY
16th JUNE: KULTIPLEX MEMORIAL DAY


Részletes program

Tilos-adománypult, rengeteg program immár 8 helyszínen. Koncertek a kerti színpadon valamint a három koncertteremben, DJ-k, partik, szabad tűzön, bográcsokban készült ételek, tematikus napok (családi-gyereknap, bringás-nap, reggae nap, jazz nap, eklektikus nap, ütőképes nap, világzenei és roma nap), Tilos - Caravan stúdió, TOMBOLA!

június 8., péntek
Warm nap
Kerti Szinpad

21:00

Grabanc

22:00

Tombola

Koncert Terem

00:00

Popdavec, Vida Vera & Vida Tóni

Kis terem

20:30

Abigél

22:30

Airbag: Longman, Direct

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

20:00

Cökxpôn archiv set by Dj Papa

22:30

Garpo Dj set

Kerti DJ

16:00

HI-FI Budapest: Solid, LaFuente, Cooper

22:30

Minek

00:30

Minich

02:30

Yinna

Rádióműsorok a Karavánból

16:30

Utcarádió

18:00

PolKult

Bogrács

Haza és Haladás/Pergő Képek/Planet ERROR: Még több chilit az óvodákba!

Sinkó Bori: Keralai kesudiós édesburi curry (vega)

június 9., szombat
PSZICHEDELIKUS NAP
Kerti Szinpad

19:30

Substancë

21:00

Deley

22:00

Tombola

Koncert Terem

00:00

Adam Salman

02:00

Aurafood

Kis terem

20:30

TransNomad

21:30

Earth Jam

22:30

Euphonic Moments: OhmikRon (Tilos), Ferenc Szanati (Tilos), Nu Clear (Deepin' Session)

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

20:00

Cökxpôn archiv set by Dj Papa

23:00

Tri Gatu (kortárs indiai tánc)

23:30

TSB (Radiozora.fm)

01:30

Traum Atlas live act (Para Halu)

03:00

Dr Earth (Forestdelic Records)

Kerti DJ

22:30

Dj Sanyi

00:30

Vedat Akdag

02:00

Interflug

03:30

Marco Cadena

Rádióműsorok a Karavánból
Bogrács

Tordas Rádió DreamTeam bemutatja: A Legendás Harcsapaprikás (1993, remake)

Nippon Grove: Vegán Ramen

június 10., vasárnap
CSALÁDI ÉS GYEREKNAP
Kerti Szinpad

18:30

Tombola

Kis terem

16:15

Soup Színház Rámájana: Ráma és Szítá története, közreműködik: Tóth szabolcs (szitár) és Ruzics Csilla (gitár)

20:00

NoWave est

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

14:00

Társasjáték Játszóház

20:00

Bartók Gyö -Terry Riley: In C - előadják rengetegen

Kerti DJ

Cue Tew-Lee

Rádióműsorok a Karavánból

16:00-23:00

élő bejelentkezés a helyszínről! Utána: koncert közvetítés a kertből

Bogrács

Hírszerkesztők ovis menüje: Pillangók szabad röpte két tételben (vega)

Teszt és Lélek: Baszk Hurkáspofa

június 11., hétfő
NÉPZENE ÉS ROMA NAP
Kerti Szinpad

21:00

Jóanépi

22:00

Tombola

Koncert Terem

22:30

CimbaliBand

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

20:30

Meybahar

23:30

Dj Secondface

00:30

Dj Nairobi

Kerti DJ

16:00

CDj Cue-Tew Lee

22:30

Ordiman, Nafta

Rádióműsorok a Karavánból

16:00-23:00

élő bejelentkezés a helyszínről! Utána: koncert közvetítés a kertből

Bogrács

Szőnyeg Alól: Palócleves

LeCsó ala Popdavec

június 12., kedd
JAZZ NAP
Kerti Szinpad

18:30

Knutdut Men

22:00

Tombola

Kis terem

20:30

Peter Problem

21:30

Kinetic Erotic

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

20:00

Cökxpôn archiv set by Dj Papa

22:30

Blue Planet Retreat live act

00:30

garden State live act

VAD ART Kiállítás

Random Painting: Hódosi József Tamás

Workshop: Life Drawing Workshop

16:00

Body Paint: Vancsai Lilla

22:30

Jam a kertben: VAD#

Kerti DJ

16:00

Köyök, Dj Kolbász

02:00

Tomanek, Shuriken, Johnny Drama

Rádióműsorok a Karavánból

16:00-23:00

élő bejelentkezés a helyszínről! Utána: koncert közvetítés a kertből

Bogrács

Korhely Harcsahalászlé Bádogdob módra

Helyettes Reggeli: Tóti Knédli (vega)

június 13., szerda
Reggae Nap
Kerti Szinpad

19:30

Ska Tunes

22:00

Tombola

Koncert Terem

22:30

G Ras & The Fyah Rebels

Kis terem

21:00

DUB PHASE: Confused b2b Kong, Gumilap, Malz, LN // SO, Mc Fedora, Mc Fayabolo

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

20:00

Cökxpôn archiv set by Dj Papa

22:30

HabooDubz

00:30

Solomon / Zol (dj / live act)

01:30

Krisz Deák (Dj - Live act)

Kerti DJ

16:00

Dr Analog, Lee n'gum

22:30

Áfonya, Chi Korea, Krama, Mr Skunk

Rádióműsorok a Karavánból

17:30

Szappanopera helyett

18:30

Orosz műsor

19:30

koncert közvetítés a kertből

Bogrács

3. utas

Három Ízű Tücsök Barna-rizses Lencseágyon

Szex-Akció Hírcsoport: Káposztáskondér

Creole by Kolorlokál (vega)

június 14., csütörtök
Bringa + Punk Nap
Kerti Szinpad

18:30

Goldsprint

19:30

Mutáns Bringa Szépségverseny

22:00

Tombola

Koncert Terem

22:30

Tudósok

Kis terem

23:30

TILOS MASSIVE: Sematic4, Samulkow, Naut83, Nixon, Kalmarow

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

20:00

Cökxpôn archiv set by Dj Papa

21:30

T-Bali/Rosinflux live act

00:30

LivingTotem live act

01:00

Maks live act

Kerti DJ

16:00

Dr Analog, Lee n'gum

22:30

Áfonya, Chi Korea, Krama, Mr Skunk

Rádióműsorok a Karavánból

16:00-23:00

élő bejelentkezés a helyszínről! Utána: koncert közvetítés a kertből

VAD ART Kiállítás

Random Painting: Peck Arnold

Workshop: Life Drawing workshop

22:30

Burlesque Show: Lou De Budoir

Bogrács

Nemzeti Felkelés: Curry Mutton

június 15., péntek
Eklektik Nap
Kerti Szinpad

21:00

Dudellow

22:00

Tombola

Koncert Terem

18:00

DLRM

19:00

Bohemian Betyars

02:00

Popavec, Vida Vera

Kis terem

20:30

No Eves

21:30

METEO

22:30

Goaszendvics: Azaki, Vektor

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

23:00

Királyi Papság live act

00:00

ANEZ live act

01:00

Chili Team dj's: Sto.Fan, Scorza

Kerti DJ

16:00

Budapest Eklektik - warmup set

22:30

Waxman, Gaulamin, Nizar

VAD ART Kiállítás:

Random Painting: Solymos Péter

Kollázs workshop: Gulácsy Vivianne

Performance/Theater: Check My Ass Baby, Törvényenkívülíek: Western Theater

16:00-18:00

Body Painting: Vancsai Lilla

Rádióműsorok a Karavánból

Budapest Eklektik

Utána: koncert közvetítés a kertből

Bogrács

Csonkamagyarország: Birkapörkölt 13-as jászkun huszár módra

Goaszendvics: Paprikáskrumpli

június 16., szombat
KULTIPLEX EMLÉKNAP
Kerti Szinpad

19:30

Krizso

22:00

Tombola

Koncert Terem

22:30

PASO Dj set & KRSA Mc

02:30

Rewind

Kis terem

18:30

Szex és sugárzás (Sex and broadcast) - dokumentumfilm, magyar felirattal a földkerekség legrégebbi közösségi rádiójáról: WFMU - (New Jersey, USA)

21:30

Hippikiller

00:00

FELKELŐK: Szefi, Maximiliam Sinclair, Zovek

ROOM 041 - Cökxpôn - Chill Zone

23:00

Amygdala live act

00:30

Tangram live act

01:30

Ficture live act

02:30

Nameless City live act

Kerti DJ

18:00

Budapest Eklektik - warmup set

19:00

Waxman, Gaulamin, Nizar

VAD ART Kiállítás

16:00

Random Painting: Vágó Rita

Rádióműsorok a Karavánból

16:00-23:00

Papó Kultiplex 100 előadás (felvételről)! Utána: koncert közvetítés a kertből

Bogrács

Hallgatók: Választások után kifordult marhabendő

Csetesek: Cajun Jambalaja